Dette er en dokumentasjon av forventninger til primærlegen i noen lokalsamfunn ute mot nordishavet og hvordan legerollen ble farget av folks behov og forventninger men også av deres levekår og lokale behandlingstradisjoner.
Boka er krydret med beskrivelser av møter med enkeltskjebner. Rollemodeller fra studiet kom ofte til kort - som i møte med en gammel ensligboende kvinne som bare hadde ett ønske: «om legen kunne hjelpe henne ut over dørstokken så hun fikk kjenne varmen fra sola» eller i møte en annen pasient som flere år tidligere var blitt helbredet av en omreisende homeopat og derfor ikke trengte behandling.
For å nå enkeltpersoner med medisinsk hjelp måtte legerollen utvides fra en teknisk naturvitenskaplig forankring til også bli samfunnsorientert.
Forlag KaraBok
Utgivelsesår 2022