En kort introduksjon til eksistensiell psykologi

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2020 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Eksistensiell psykologi undersøker betydningen det har å være oppmerksom (eller uoppmerksom) på livets eksistensielle grunnanliggender. Hva gjør det med hvordan vi føler, tenker og handler? Denne boken gir en oversikt og innføring i eksistensiell psykologi gjennom å undersøke betydningen av: Død - og den innsikten døden gir om livet. Frihet - og ufrihet. Og ansvar, skyld og mulighet som følger med. Medværen - et liv sammen, som også alltid er et liv alene. Mening - vi skaper kontinuerlig mening til hvem vi er, hva som skjer og vår verden. Kroppslig og økologisk væren - vi har en kropp som sanser, føler og vil - og som er sårbar. Kroppen er en uløselig del av et fellesskap med naturen - som også er sårbar. Boken viser hvordan eksistensiell psykologi har røtter i litteratur, kunst og filosofi, og tar for seg hvordan fagfeltet arter seg i dag, med bidragsytere både fra psykoterapi og psykologisk grunnforskning.

Omtale fra forlaget

Er det noen anliggender i livet som er felles for alle mennesker? I så fall, hvordan påvirker de oss?
Eksistensiell psykologi undersøker betydningen det har å være oppmerksom (eller uoppmerksom) på livets eksistensielle grunnanliggender. Hva gjør det med hvordan vi føler, tenker og handler? Denne boken gir en oversikt og innføring i eksistensiell psykologi gjennom å undersøke betydningen av:
Død - og den innsikten døden gir om livet. Frihet - og ufrihet. Og ansvar, skyld og mulighet som følger med. Medværen - et liv sammen, som også alltid er et liv alene. Mening - vi skaper kontinuerlig mening til hvem vi er, hva som skjer og vår verden. Kroppslig og økologisk væren - vi har en kropp som sanser, føler og vil - og som er sårbar. Kroppen er en uløselig del av et fellesskap med naturen - som også er sårbar.
Boken viser hvordan eksistensiell psykologi har røtter i litteratur, kunst og filosofi, og tar for seg hvordan fagfeltet arter seg i dag, med bidragsytere både fra psykoterapi og psykologisk grunnforskning.
Per-Einar Binder er professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen. Han er psykoterapeut og forsker på vekst og endringsprosesser, og har skrevet bøker om identitet og eksistensielle temaer.

Serien En kort introduksjon ... tar for seg psykologiens grunnleggende emner og disipliner

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788245034172

EAN 9788245034172

Serie En kort introduksjon til

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket