Denne boken handler om hvordan man kan forebygge angst, depresjon, stress og andre psykiske plager direkte på arbeidsplassen. Forfatterne mener det er viktig med ledere som tar tak, kolleger som støtter og personalavdelinger som legger til rette for å holde arbeidsfraværet nede. Med litteraturliste og stikkordregister.
Angst og depresjon er de viktigste årsakene til arbeidsfravær i Norge. I arbeidslivet kan enkle grep hjelpe de som har det vanskelig.
Psykiske plager koster mye. For mye. En jobb å gjøre viser hvordan vi kan forebygge angst, depresjon, stress og andre psykiske plager og hjelpe dem som har det vanskelig. Ofte kan enkle grep gjøre en stor forskjell. Angst og depresjon er de viktigste årsakene til arbeidsfravær i Norge.Skal vi få bedret den voksne befolkningens psykiske helse, må vi sette inn kreftene også i arbeidslivet. Det hjelper lite å bygge nye institusjoner og utdanne flere leger og psykologer hvis en ikke har ledere som tar tak, kolleger som støtter, og personalavdelinger som legger til rette.Vi må være der voksne folk er og ønsker å være, og det er i arbeid.
Forlag Gyldendal arbeidsliv
Utgivelsesår 2010