En introduksjon til noen franske forfattere og deres verk

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1994 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boka gir et overblikk over enkelte sentrale franske forfattere fra nyere tid og et første bekjentskap med de tankeretninger og strømninger man bør kjenne til. Språket er relativt enkelt, vanskelige ord og uttrykk er oversatt. Kontrollspørsmål til hvert kapittel, med tilhørende svar.

Denne boken er til hjelp for studenter som for første gang legger opp et pensum med franske litterære verk. Den gir et overblikk over enkelte sentrale franske forfattere fra nyere tid og et første bekjentskap med de tankeretninger og strømninger som man bør kjenne til. Boken gir en kort presentasjon av hver forfatter, samt et resymé og analyse av et eller flere sentrale verk. Utvalget av forfattere er gjort på bakgrunn av et typisk pensum som omfatter de mest kjente og markerte forfattere og filosofiske strømninger og idéer fra vår tid. Et studium av det franske språk kommer ikke utenom en forståelse av sentrale deler av fransk litteratur. Kjennskap til fransk kultur og litteratur har stor betydning for å skape den nødvendige rammen om fransk som et helhetlig begrep. Boken er i stor grad holdt i en relativ enkel språkdrakt, og ord og uttrykk som erfaringsmessig kan by på problemer i begynnelsen, er oversatt fortløpende. For å etterprøve innlærte kunnskaper, avsluttes hvert kapittel med sentrale spørsmål i tilknytning til den aktuelle forfatter og dennes verk, med tilhørende kontrollsvar. Christine Lingjærde er seksjonsleder ved Friundervisningen i Bergen og underviser i fransk ved bl.a. Norges Handelshøyskole og BI Bergen. Hun er cand. philol. fra Universitetet i Bergen. I tillegg har hun spesialutdannelse i pedagogikk for fransk som fremmedspråk. Hun står bak artikkelsamlinger og kompendier til bruk ved franskstudier på høyskolenivå og har tidligere skrevet boken "Introduksjon til fransk politikk og samfunnsliv".

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1994

Språk Fransk

1 bokelsker følger dette verket.