En hobbyflyvers memoarer

av (forfatter).

European Airlines Rob Mulder 2022 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Den 8. juli 2021 fløy Tor Richvoldsen en jubileumstur med sitt favorittfly DHC-1 Chipmunk (LN-DHC). Nøyaktig 60 år etter at han hadde gjennomført sin første solotur, den gang med et seilfly - Scheibe Bergfalke (LN-GGN). Hans kon Ellen og han feiret jubileet med en bedre middag og god drikke. Han ble sittende ut over kvelden og mimre og konkluderte med at han - selv om flyvningen aldri ble mer enn en hobby - hadde hatt mange fantastiske luftige opplevelser gjennom 60 år. Og ettersom flyvningen - nest etter Ellen, barn og barnebarn - er det som har gitt ham mest glede i tilværelsen, besluttet han å skrive en liten beretning.

Han har i årenes løp fløyet vel 50 forskjellige flytyper: Fra enkle seilfly til moderne, velutstyrte .reisemaskiner" med flere hundre hestekrefter i motoren og opptrekkbart understell. Og ikke minst: Ganske mange forskjellige veteranfly, både i Norge, USA og Storbritannia. Deltakelse i flere flykonkurranser er det også blitt. Antall flytimer er ikke imponerende, i gjennomsnitt rundt 30 timer i året. Som hobbyflyver skal jo virksomheten finansieres fra egen lommebok ... Men det er ikke bare timene i luften, han ser tilbake på med stor glede. Også aktiviteten på bakken og miljøet i ulike flyklubber har gitt ham gode minner for livet. Gjennom denne beretningen har han ønsket å formidle også den lykkefølelsen, i håp om at den kan være til inspirasjon for andre. Det å lette med et fly fra jorden, og det å drømme om det, er fantastisk! Gjør man ikke det, kravler man jo bare rundt på bunnen av et enormt lufthav som omgir oss.

Bokdetaljer

Forlag European Airlines Rob Mulder

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788293450221

EAN 9788293450221

Omtalt person Tor Richvoldsen

Språk Bokmål

Sider 104

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket