En historie om klatring i Norge

1900-2000

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2004 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bok om klatrekulturen i Norge. Forfatteren har samlet historikk om sporten som opprinnelig var forbeholdt de "bedrestilte", men som i dag bedrives alle slags mennesker. I boken er det historier med illustrasjoner fra klatreturer, om krigsårene og påvirkning fra andre land, utvikling av utstyr og samtaler med andre klatrere som har vært sentrale i norsk klatresport disse hundre årene. Med register.

Omtale fra forlaget

I 1900 var norsk klatring en "tindesport"; en temmelig eksklusiv sport for de bedrestilte med tid til å boltre seg i fjellet. Sporten skulle appellere til "de bedre instinkter i oss" - det vil si våre nobleste instinkter. Hundre år seinere har mangfoldet erstattet eksklusiviteten. Den lukkede klatrekulturen har blitt mer åpen - og tindesporten har fått følge av sportsklatringen. I over 100 år har norske klatrere levd ut sin lidenskap, kjempet med frykten og gledet seg over flyt og rytme i bevegelsene opp stupet. Dette er den første boken som forteller denne historien i bokform. Den byr på interessant lesning både for dem som er inne i klatremiljøet og "kan" klatresjargongen, og for dem som er interessert i den norske fjellklatringens historie på mer generell basis. Geir Grimeland er høgskolelektor ved Høgskolen i Telemark, der han underviser i kroppsøving, friluftsliv og idrett. Han er aktiv klatrer og flere klatreførere og utgivelser bak seg, blant annet en bok om kameratredning for klatrere.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788241903083

EAN 9788241903083

Språk Bokmål

Sider 251

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket