En himmel mot en annen

utvalgte dikt

av (forfatter).

Gyldendal 1999 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er basert på Samlede dikt og noveller fra 1995. Diktene er opprinnelig hentet fra Digte (1909), Nye digte (1913, Digte og noveller (1916), Stjernerne (1924), Metope (1927), Oinos og Eros (1930) og Ignis ardens (1932).

Omtale fra forlaget

Olaf Bull (1883-1933) blir av mange regnet for å være 1900-tallets betydeligste norske lyriker. Han var en formens mester, som i sine dikt uavlatelig utforsker menneskenes vilkår på jorden, enten han skriver om byens gater, om årstidenes skiftning, om kjærlighet og erotikk - eller om døden, som er et stadig tilbakevendende tema i hans dikt. Selv om Bulls dikt i all overveiende grad er skrevet i konvensjonell, bunden form, er Bull samtidig en svært moderne dikter. Han er vår første storbydikter, men det er ikke bare som skildrer av det moderne liv i byen at Bull innevarsler en ny tid: hele hans livsfølelse, slik den kommer til uttrykk i diktene, er moderne. Bull hadde ingen guder, ingen illusjoner, ingen fasttømret livsholdning. Men han hadde et usedvanlig blikk for sammenhengen i den historiske utviklingen, både i samfunns- og i åndsliv, og han var glødende opptatt av og orientert i det nyeste innen både filosofi og vitenskap. I dette brede utvalget av Bulls poesi møter vi både kjærlighetsdikteren, bybohemen og den poetiske tenkeren Bull - dikteren som ikke flykter fra virkeligheten, men «utvider den gjennom sin flukt», slik han selv formulerte diktningens oppgave.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788205265400

EAN 9788205265400

Serie Poesi

Språk Bokmål

Sider 172

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket