En guide til akevitt

og historien om sjøreisen som skapte den norske nasjonaldrikken

av (forfatter) og Marte Garmann Johnsen (illustratør).

Tellus works publ. 2007 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka presenterer akevittens historie i tekst og bilder, og gir et innblikk i hvordan det hele begynte med en sjøreise tur-retur Trondheim for over 200 år siden. Vi får høre om det nesten utdødde bøkkerfaget og om akevitt som ingrediens i drinker og matoppskrifter. I tillegg får vi en guide til de fleste av akevittene som er i salg hos Vinmonopolet, samt forslag til hvordan de kan nytes. Med bibliografi.

Omtale fra forlaget

Akevitten havner på toppen av pallen når nordmenn skal rangere sin nasjonaldrikk. I over to hundre år har vi elsket vår akevitt; Det er et selvsagt tilbehør til kraftige retter og i julehøytiden. Etter hvert er den blitt minst like populær til sjømat og annet godt om sommeren, eller bare bar - når som helst. Før i tiden var akevitt godt gjemt og kom kun opp på bordet for en snarvisitt eller to før den måtte tilbake i skammekroken. Mange akevittvenner har jobbet hardt og lenge for å innlemme sin favoritt i det gode selskap. Nå ser det ut til at vi er i ferd med å opparbeide en stolthet og kanskje til og med en positiv drikkekultur i Norge. Det hele begynte med en lang sjøreise tur-retur Trondheim for 200 år siden. Denne boka loser deg gjennom den farefull ferden, introduserer deg for det nesten utdødde bøkkerfaget og tar deg med på en vakkert illustrert reise gjennom en del av den norske kulturhistorien. Som en smakfull avslutning lærer du om akevitt som ingredienser i matoppskrifter og drinker, og du får en nyttig guide til de fleste av akevittene som er i salg hos Vinmonopolet, med forslag til hvordan de best kan nytes. Forordet er skrevet av Jahn Otto Johansen, en nestor i mat og drikkefaglig sammenheng i Norge. Vi samstemmer i hans oppfordring til å hylle akevitten, dette "Livets vann" i fra nord. Skål!

Bokdetaljer

Forlag Tellus works publ.

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788299736824

EAN 9788299736824

Språk Bokmål

Sider 151

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket