- Jeg har blitt både ertet og mobbet og kan analysere forskjellen. Erting er noe av kåt lystighet der det ikke er noe ondskap bak. Mobbing kommer av en nytelse i å henge ut et menneske til spott og spe, og med det hevde seg selv, skriver Bjarne Gundersen i debutromanen En fremmeds valg på Bokbyen Forlag. Nylig kom Djupedal-utvalgets rapport om mobbing. Nå har Bjarne Gundersen skrevet en kortroman om hvordan mobbinga virker for mobbeofferet.
Bjarne Gundersen bor i Grimstad, er uføretrygda tidligere sjømann og nå bokdebutant. I romanen om Erik Reinersen tar han opp mobbinga i samfunnet sett fra mobbeofferet side. - Mobbing kan ofte skje av misunnelse, som kan gå over i ren ondskap. Jeg har lest om tilfeller der skoleelever har sett seg tvunget til å bli dårligere på skolen. Det å være et skolelys kan være en grunn til å bli mobbet, og det kan være mange grunner for flere påfunn av ondskapens initiativ.
I etterordet skriver Bjarne Gundersen: - Historien jeg bruker i mitt manus er ikke identisk med min livshistorie, selv om enkelte episoder er det. Hovedsakelig er det aller meste oppdiktet eller ved å legge om historiene fra min virkelighet. Andre ting i boka er fortalt av andre, som for eksempel møter med sladder. Der settes ingen grenser. I ondskapens tjeneste er det ingen grenser. Offeret/ofrene blir tilstrekklig "grillet". Det er mange som bør tenke seg om. Vi har så kort en tid her på jord, hvorfor utnyttes den så mye i det ondes tjeneste?
Forlag Bokbyen
Utgivelsesår 2015