En folkeskole i havgapet

historien om skolen på Sandøya 1773-2015

av (forfatter), Martinus K. Hareide (opprinnelig forfatter) og Sandøya Historielag (utgiver).

Bokbyen 2015 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En folkeskole i havgapet er historien om skolen på Vestre Sandøya gjennom nesten 250 år, fra omgangskole til etableringen av fast skole, fra syvårig folkeskole til småbarnskole. Den dekker tiden fra de små grendeskolene ble oppfattet som en selvsagt og nødvendig del av et norsk lokalsamfunn, til de siste hundre års kamp for å bevare dem mot stadige trusler om nedleggelse og sentralisering.
Martinus Hareide og Jorunn Hareide har skrevet hver sin del av boka. Han var skolens bestyrer i første tredjedel av 1900-tallet, en kjent skolemann og politiker, en lederskikkelse i lokalsamfunnet og langt utenfor Sandøya. Han etterlot seg et manuskript om skolene i Dypvåg skolekrets fra deres spede begynnelse fram til midten av 1930-tallet. Barnebarnet, professor Jorunn Hareide, har bygd videre på dette grundige arbeidet og ført Sandøya skoles historie fram til de siste års kamp for å overleve.
En viktig hensikt med denne boka er å vise hva en skole betyr for et lite og sårbart lokalsamfunn, og hvordan mye avhenger av at det er dyktige, engasjerte og fremsynte lærere som arbeider der - og ikke minst at de får befolkningen med seg i arbeidet for skolen.
Boka er rikt illustrert med bilder fra skolens liv og av dens lærere og elever. Sandøya Historielag har stått for arbeidet med illustrasjonene, de fleste utlånt av en rekke hjelpsomme sandøyfolk. En folkeskole i havgapet er gitt ut i samarbeid mellom Sandøya Historielag og Bokbyen Forlag.

258 sider, innbundet, rikt illustrert

Bokdetaljer

Forlag Bokbyen

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788283160307

EAN 9788283160307

Omtalt sted Aust-Agder

Omtalt person Martinus K. Hareide

Språk Bokmål

Sider 258

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket