En dans på roser

argentinsk tango før og nå

av (forfatter), Gustavo Mujica (illustratør), Bengt Jönsson (illustratør) og Fredrik Drevon (illustratør).

Drevons Fegtesal 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken tar for seg tangoens historie i Argentina og Europa, tangotekster av Jorge Luis Borge og musikken til tankokomponister. I tillegg inneholder boken fakta om milongaer i Buenos Aires, etikette for dansere, intervju med kjente tangodansere, og en novelle om det perfekte tangotrinn. Har ordliste og litteraturliste.

Her er den første norske boken om tango! Tangoen oppsto i Buenos Aires og Montevideo i 1880-årene, og er i dag den eneste virkelig internasjonale dansen. Da dansen gjorde seg gjeldende i Europa på begynnelsen av 1900-tallet, ble dens kraftige rytmer betraktet som så vulgære at selveste Paven arrangerte tango-oppvisning i Vatikanet, for å se hva det dreide seg om. Dette er en bok både for dedikerte tangodansere, og alle som er nysgjerrige på denne vakreste og mest elegante av alle pardanser. Den første tangoen i Norge ble danset av Per Krohg og hans femme fatale, Lucy Vidil, allerede i 1913. Til tross for at engelskmennene standardiserte sin ballroom-tango i 1920-årene, lever den argentinske tangoen videre som en kosmopolitisk dans, hvis viktigste kjennetegn er improvisasjon og kommunikasjon. Boken utforsker tangoens historie i Argentina og Europa; Jorge Luis Borges' tangotekster, og musikken til komponister som Piazzolla, Canaro og Pugliese. Boken inneholder også artikler om Buenos Aires' milongaer; intervjuer med berømte tangodansere som Fábian Salas og Victoria Vieyra, samt Norges triveligste argentiner, Ramon Gimenez, og forfatteren Mia Berner, som faktisk vant en sølvpokal i tango på 1930-tallet! Leseren vil dessuten finne et essay om milonga-etikette; en omfattende tango-ordliste, samt en novelle om det perfekte tangotrinn. Tangoen er et kart og hjertet er et kompass. Hvor du går er opp til deg... Forfatteren: Fredrik Drevon (f. 1973) er litteraturviter og skribent fra Oslo. Han har levert tekster til aviser og blader av alle slag. Han snublet over tangoen i 2002, da han var på besøk hos venner i Argentina. Blant stedene Drevon har danset tango er residensen til den argentinske ambassadøren i Oslo, og lesesalen til Deichmanske bibliotek, hovedutlånet. Drevon er tangomodell i Erik Lundesgaards moderne klassiker, Skikk & Bruk.

Forlag Drevons Fegtesal

Utgivelsesår 2006