En bit av Sørlandet

av (forfatter), Ida Monrad Haugen (forfatter) og Ida Monrad Haugen (illustratør).

Bokbyen 2016 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Boken er et kjærlighetsprosjekt. Som forfatterne selv skriver i forordet:Kjærlighet til Sørlandet, til folka som bor her, og til naturen rundt oss og det den har å by på.

En unik kokebok
Matfatet på Sørlandet strekker seg fra hav til hei, og tilfanget av råvarer er stort. Enten det er fisk i havet eller i stille innlandsvann, geiter på beite eller jakten på elg og rådyr. Det man dyrker selv, og det som vokser vilt. Forfatterne tar for seg ulike råvarer fra innland til kyst, og selv om tradisjonelle retter som riskake, søsterkake og munker har funnet veien inn i boka, er det først og fremst en bok med lokale råvarer i moderne retter. Retter som mac'n'cheese med krabbe, pizza med reker og guacamole og geiteburger. For å nevne noe.

Boken inneholder oppskrifter i kategoriene Urter, blomster og grønnsaker, Bær, frukt og sopp, Fisk og skalldyr, Husdyr og vilt, Bakst og dessert.

Tett på folk og natur
Denne utgivelsen tar deg med til de dype skoger og ut i skjærgården. Du får besøke flere spisesteder, gårdsbruk, en barnehage, en baker og en fisker. Sauer og geiter som beiter på øyene, bier som summer i skogholtet. I tillegg er det mange som bruker mye av tiden sin på å sanke, plukke og lage deilig mat av det de finner rundt seg. Forfatterne har også funnet flere oppskrifter basert på råvarer de selv er glade i.
Boken er en inspirasjonsbok, rikt illustrert med nydelige matbilder tatt ute i naturen. På mose og steingrunn, brygger og stubber. Menneskene som bidrar til oppskrifter i boka har også fått god plass, med stemningsfulle bilder og tekster fra deres eget sted på Sørlandet.

272 sider, innbundet

Bokdetaljer

Forlag Bokbyen

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788283160352

EAN 9788283160352

Omtalt sted Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 268

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket