En annen verden

historien om Det internasjonale Nyksundprosjektet

av (forfatter).

Orkana 2017 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Nyksund ligger på nordspissen av Langøya i Vesterålen - helt ytterst i havgapet. Fram til fiskeværet ble fraflyttet på 1960-tallet var Nyksund et livlig sted med fiskemottak, skole, bedehus, bakeri og butikk. Bare tjue år senere var Nyksund nesten tilintetgjort av vær og vandaler.

Hvordan kunne det ha seg at Nyksund likevel ble berget fra å forsvinne i havet? En mann på en motorsykkel, en uredd professor, en viljesterk ordfører og Det internasjonale Nyksundprosjektet som kom i gang på midten av 1980-tallet, er deler av svaret.

Nyksundrosjektet var unikt i Norge og Europa. Det omfattet internasjonalt samarbeid på flere nivå og innovativt nybrottsarbeid på fagfelt som miljøteknikk, pedagogikk, arkitektur og fredsarbeid: En av Norges aller første vindmøller ble satt i drift i Nyksund i 1986. Tyske og norske professorer utviklet en egen Nyksund-pedagogikk. Det var ukentlige bussavganger mellom Berlin og Vesterålen store deler av 1980-tallet som brakte studenter og ledere til fiskeværet.

I 1992 ble prosjektet avsluttet, men Nyksund slik det er bevart i dag er et resultat av hva som ble satt i gang den gangen. For første gang er historien om Det internasjonale Nyksundprosjektet samlet. Boka er gjennomillustrert med et billedmateriale som aldri tidligere er publisert.



Grethe Nytun Andreassen er født i 1967, og bosatt i Hadsel i Vesterålen. Andreassen har bred utdannelse innen språk, litteratur, samfunnsfag og ledelse. Hun har lang erfaring som leder, og har vært lærer og journalist i flere år.

I 1987 var hun en av to norskspråklige ansatte i Det internasjonale Nyksundprosjektet. Grethe Nytun Andreassen kjenner derfor prosjektet fra innsiden. Dette gir henne som forfatter en posisjon i forhold til materialet som svært få andre i Norge har.

Bokdetaljer

Forlag Orkana

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788281043077

EAN 9788281043077

Omtalt tid 1960-1999

Omtalt sted Øksnes

Omtalt person Det Internasjonale Nyksundprosjektet

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket