Et godt brev kan ikke unngå å bli et selvportrett, og er brevskriveren fullbefaren i tjenesten hos ordene, gjelder dette i enda høyere grad. I En annen dans møter leseren ikke bare noen av de største blant ordets tjenere i århundret som gikk – blant andre Olaf Bull, Nordahl Grieg, Sigurd Hoel, Johan Falkberget, Tarjei Vesaas, Johan Borgen, Agnar Mykle, Jens Bjørneboe, Bergljot Hobæk Haff – og flere til.
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788205273177
EAN 9788205273177
Omtalt tid 1900-tallet
Språk Bokmål Nynorsk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket"Evnen til at skrive Breve er jo næsten uddød. Telefon og Telegraf har udryddet den. Hvor man ikke kan komme i Forbindelse med hindanden pr. Tråd, tier man som oftest."
Slik skrev (1930) Henrik Pontoppidan til Hans E. Kincks datter, og etter sytti år kan vi spørre: Fikk han rett?
Gordon Hølmebakk i forordet til samlingen av brev fra Gyldendals forfattere til forlaget i perioden 1925-2000.