Boka har forslag til turer lang 11 av byens vassdrag; Lysakerelva, Mærradalsbekken, Hoffselva, Sogn-Frogner-vassdraget, Akerselva, Hovinbekken, Alna, Ljanselva, Østensjøområdet, Ellingsrudelva og Gjersjøelva. I tillegg til å være en guide til natur og kultur, inneholder boka også tips til spisesteder, gallerier, museer og andre aktiviteter underveis. Med litteraturliste og register.
En inspirerende og praktisk turguide til Oslos elver - en bok som byr på nye og uventede opplevelser. Oslo har hele ni åpne elver og mangfoldige bekker som fyller dem med vann. Elvelangs i Oslo forteller om disse elvene og deres ferd fra marka til bygryta og fjorden. Østensjøvannet og Ellingsrudelva er også tatt med. Boken er lagt opp som turforslag, og hver tur er spekket med opplysninger om historie, kultur og natur. Boken er enkel å finne fram i, med grundige veibeskrivelser og gode kart. I tillegg til å være en natur- og kulturguide, har den også tips til spisesteder, gallerier, museer osv underveis.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203228452