Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Vi møter 4 elever oppvokst i henholdsvis India, Eritrea og Kenya, Pakistan og Vietnam, i et flerkulturelt klasserom på en videregående skole i Oslo-området. Vi følger dem gjennom tre års skolegang. Portrettene av elevene er bygd opp rundt en analyse av deres arbeid med litteratur av norske forfattere som Ibsen, Lie, Skram og Hamsun. Analysen gir et innblikk i skolehverdagen og i tankeverdenen til elevene. Gjennom egne tekster og i intervjuer med læreren forteller elevene om deler av tilværelsen sin både før og nå, og om hvordan de forholder seg til det norske samfunnet og til samfunn de har hatt tilknytning til gjennom oppveksten. Først og fremst forteller elevene om hvordan de opplever arbeidet med norsk litteratur i det flerkulturelle klasserommet. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Amanda, Yonathan, Omar og Sáng er født og oppvokst i henholdsvis India, Eritrea og Kenya, Pakistan og Vietnam. I ungdomsalderen emigrerer de til Norge. De har med seg erfaringer og opplevelser fra de samfunnene som de har vokst opp i, og de gjør nye erfaringer i Norge og får ny tilknytning her, særlig som elever i norsk skole.
I boka møter vi disse elevene i et flerkulturelt klasserom på en videregående skole i Oslo-området. Vi følger dem tett gjennom tre års skolegang. Portrettene av elevene er bygd opp rundt en analyse av deres arbeid med litteratur av norske forfattere som Ibsen, Lie, Skram og Hamsun. Analysen gir et innblikk i skolehverdagen og i tankeverdenen til elevene. Gjennom egne tekster og i intervjuer med læreren forteller elevene om deler av tilværelsen sin både før og nå, og om hvordan de forholder seg til det norske samfunnet og til samfunn de har hatt tilknytning til gjennom oppveksten. Først og fremst forteller elevene om hvordan de opplever arbeidet med norsk litteratur i det flerkulturelle klasserommet. Som forskende lærer med nærhet til undervisningen og med forskningens krav om en pålitelig og troverdig framstilling, gir forfatteren sine bilder av elevene og drøfter skolens formidling av kulturarven i form av eldre norsk litteratur. I boka kommer noen av de spenningene og utfordringene som disse problemstillingene skaper, til uttrykk.
Rita Hvistendahl (født 1955) er forsker ved Institutt for lærerutdanning og har skoleutvikling, Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra undervisning i skolen. Elevportretter. Fra det flerkulturelle klasserommet bygger på hennes doktoravhandling.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788215000374
EAN 9788215000374
Språk Bokmål
Sider 222
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket