Eldre og medvirkning

også eldre har sko som trykker

av (forfatter).

Kommuneforl. 2001 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka beskriver ulike veier å gå for å sikre eldre reell innflytelse på utforming av eldrepolitikk, tjenester for eldre og det individuelle møtet mellom mottaker og utøver av kommunens tjenester. Hovedvekten er lagt på eldreråd og viktige faktorer for å oppnå et velfungerende råd. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

"Nå kommer de snart og besøker oss, snakker pent med oss og lover oss gull og grønne skoger. De tar oss i henda og klapper oss på hodet," sa en kvinne på et eldresenter rett før en valgkampstart.
Eldre utgjør en stor og voksende gruppe i befolkningen og er derfor interessant som velgergruppe. Ved stortingsvalg og kommunevalg står eldre mennesker og deres situasjon sentralt, og løftene fra politikere sitter løst. Gode ønsker om brukermedvirkning og deltakelse for eldre og formuleringer som lokaldemokrati, velferdsutvikling for alle og god eldrepolitikk gjentas ofte. Etter valget synes løftene og honnørordene ofte glemt.
Denne boka beskriver veier å gå for å sikre eldre reell innflytelse på utforming av eldrepolitikk, tjenester for eldre og det individuelle møtet mellom mottaker og utøver av kommunens tjenester. Hovedvekt er lagt på eldreråd og viktige faktorer for å oppnå et velfungerende råd. Forfatteren avslutter med å beskrive kravene til en kommunal kultur som er nødvendig for å lykkes med reell brukermedvirkning.
Boka retter seg til alle som arbeider med eldre mennesker, og til deres ledere, til planleggere og andre administrative medspillere i kommunene, til folkevalgte og til grunnutdanninger på helse- og sosialhøgskolene. Boka kan også brukes av eldre i eldreråd, i pensjonistforeninger og andre fora hvor eldre møtes.
Ellen Elster er utdannet sosionom. Hun har praksis fra psykiatrien og har arbeidet som pleie-, rehabiliterings- og omsorgssjef og som prosjektleder for brukermedvirkningsprosjekter i Rådet for funksjonshemmede. Hun arbeider nå i Sosial- og helsedepartementet.

Bokdetaljer

Forlag Kommuneforl.

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788244607780

EAN 9788244607780

Språk Bokmål

Sider 114

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket