Ekko 1

musikkorientering VK1

av (forfatter), Ingrid Danbolt (forfatter), Rannveig Egenberg (forfatter), Ola Graff (forfatter), Leiv Solberg (forfatter), Hilde Sørnæs (forfatter) og Vegar Vårdal (forfatter).

Gyldendal 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka presenterer den europeiske musikkhistoria fra middelalderen til år 1900. Den tar også for seg folkemusikk, norsk, samisk og utenomeuropeisk musikk. Har diskografi og register.

Omtale fra forlaget

Ekko 1 presenterer den europeiske musikkhistoria frå mellomalderen og fram til år 1900. Folkemusikk - norsk, samisk, europeisk og utaneuropeisk - er òg fyldig omtalt. Boka dekkjer læreplanen i musikkorientering for VK1 på linja for musikk, dans og drama. Ekko 2 dekkjer den tilsvarande planen for VK2.
Geir Brunsvik har hovudfag i musikkvitskap frå Universitetet i Oslo,. Han er inspektør på Foss videregående skole i Oslo, der han har undervist i musikkorientering ved musikklinja sidan 1976. Han har skrive emneheftet Rokokko og wienerklassisisme (Gyldendal 1985).
Ingrid Anette Danbolt har hovudfag i musikkvitskap frå Universitetet i Oslo, med fordjupning i fleirkulturell musikkformidling. Ho har òg grunnfag i u-landsstudiar frå Høgskolen i Oslo. Ho har studieopphold på Sri Lanka og i Namibia bak seg, og var fagredaktør for songboka Sikia (Gyldendal (1996), med songar frå Asia, Afrika og Latin-Amerika. Danbolt arbeider som organisasjonskonsulent i Norges Korforbund.
Rannveig Egenberg har hovudfag i musikkvitskap frå Universitetet i Oslo. Ho er hovudlærar i musikk ved Manglerud videregående skole i Oslo og har undervist i musikkorientering sidan 1981.
Ola Graff har magistergrad i musikkvitskap og arbeider som konservator ved Nordnorsk Folkemusikksamling ved Universitetet i Tromsø. Han er kjend frå Nordnorsk Visegruppe, som i si tid fekk Prøysenprisen, og har fleire plateinnspelingar bak seg. Han har arbeidd mykje med forsking om joik, og har mellom anna leidd dit stort internasjonalt forskingsprosjekt om joik på Kolahalvøya.
Leiv Solberg har folkemusikk som arbeidsfelt både som musikar og som programskapar i NRK radio og fjernsyn. Han har hovudfag i musikkvitskap frå Universitetet i Oslo, og har vore aktiv som musikar og produsent på mange plate- og CD-produksjonar. Leiv Solberg var ansvarleg for CD-samlinga Norsk folkemusikk, som blei gitt ut i eit samarbeid mellom NRK og Grappa musikkforlag A/S.
Hilde Sørnes er cand.mag. frå Universitetet i Oslo og NTNU i Trondheim og har grunnfag i norsk folkemusikk frå Høgskulen i Telemark. Ho studerer til hovudfag i musikkvitskap ved Universitetet i Oslo. Ho er ein aktiv utøvar og har medverka på fleire plateinnspelingar.
Vegar Vårdal har cand.mag.-graden frå Norges Musikkhøgskole i Oslo, mellomfag i folkedans frå NTNU i Trondheim og grunnfag i norsk folkemusikk frå Høgskulen i Telemark. Han studerer til hovudfag i musikk ved Norges Musikkhøgskole. Vårdal har fleire plateproduksjonar bak seg, både som musikar, arrangør og produsent. Han har undervist i folkemusikk sidan 1995.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788205266636

EAN 9788205266636

Språk Nynorsk

Sider 360

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ekko 2 - musikkorientering VK2" av Audun Molde
  • "SVK" av Roald Dahl
  • "Harry Potter og mysteriekammeret" av J.K. Rowling
  • "Doppler - roman" av Erlend Loe
  • "Kompani Orheim - roman" av Tore Renberg
  • "Harry Potter og dødstalismanene" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og de vises stein" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og fangen fra Azkaban" av J.K. Rowling
  • "Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg
  • "Hobbiten, eller Fram og tilbake igjen" av J.R.R. Tolkien
  • "Harry Potter og Halvblodsprinsen" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og Føniksordenen" av J.K. Rowling
Alle bokanbefalinger for dette verket