Romanen handler om Eirik Raudes manndomsår på Island, og om hvordan han oppdager Grønland og grunnlegger et rike uten konger og jarler. Dette er en selvstendig fortsettelse av den første romanen om Eirik Raude; Skipet og sverdet.
Plogen og sangen er en selvstendig fortsettelse av Skipet og sverdet, fortellingen om Eirik Torvaldson, bedre kjent som Eirik Raude. I Plogen og sangen får vi høre om manndomsårene på Island og om hvordan han oppdager Grønland. Der går Eirik i land som den første europeer, og der grunnlegger han et rike uten verken konge eller jarler.
Eirik er en drømmer og en slåsskjempe, og han står på god fot med guden Tor. Han er også ofte sin egen verste fiende, og en ulykke for sine kvinner og sine venner. Hans stolthet og hissige gemytt kaster ham stadig ut i nye og ukjente verdener.
Romanen om Eirik Raude er et storslått panorama over Nordens tidlige historie basert på omfattende research. Den er også blitt et dramatisk, blodig og sanselig portrett av en av vikingtidens største skikkelser.
Forlag Front forl.
Utgivelsesår 2013
Serie Eirik Raude (2)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Vikingtiden
Han lyttet til Eyra-Lopts ord.Men han fikk ikke noe svar.Stille ropte han på Tors ansikt,men det viste seg ikke...