Egon Weng

danser, koreograf og pedagog

av (forfatter).

Kolofon 2014 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

....dette er spennende lesning og norsk dansehistorie..." (Siri Dybwig)

Hvem er den gode pedagogen i dansefaget? Det må være den som har kunstnerisk erfaring som kjerne og kunnskapsfelt, og ikke minst et ubestridelig talent for formidling.

Egon Wengs Ballettskole ble en av de største og mest anerkjente i Norge. Som pedagog var han inspirerende, kunnskapsrik og kompromissløs på dansekunstens vegne. Gjennom sitt pedagogiske virke rekrutterte han et vesentlig antall kunstnere til dansemiljøet i Norge, og han etterlater seg viktige spor.

Denne boken tar for seg Egon Wengs liv og kunstneriske virke som danser, koreograf og pedagog både nasjonalt og internasjonalt. Som en del av norsk dansehistorie er dette aktuelt materiale for et bredt publikum - både profesjonelle fagfolk og tidligere amatørdansere vil ha stor glede av å lese boken. Historie er viktig for å forstå samtiden, og boken vil ha nytteverdi også innenfor faget dansehistorie.


Monique Skavlan Sunderland er Norges første dosent i moderne dans og har vært ansatt ved Balletthøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo, siden 1979. Hun er utdannet ved Egon Wengs Ballettskole, Operaens pedagogutdanning under Joan Harris' ledelse og har videre studier i Paris, London og New York. Siden 2004 er hun programansvarlig for bachelor-utdanningen i samtidsdans. Hun har hatt en rekke styreverv, bl. a. ved Statens balletthøgskole og Riksteatret, i tillegg har hun deltatt i flere sakkyndige komitéer. Hun har en cand. mag. jur.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788230011782

EAN 9788230011782

Omtalt sted Norge

Omtalt person Egon Weng

Språk Bokmål

Sider 112

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket