Forfattaren gjev ein heildekkande og fullstendig teori om dei talrike formene for kjærleik: morskjærleik, søskenkjærleik, kjærleik mellom venner, fedrelandskjærleik, og den erotiske og ekteskapelege kjærleiken. Han dreg på underhaldande vis opp dei skarpe skillelinjene mellom den genuine forelskinga og svermeriet for eit idol, og han går systematisk gjennom krisene som oppstår i eit parforhold. Eksempla er henta frå litteratur, film og det verkelege livet. Har kasus- og namneregister.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1997
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.