Hovedvekten i artiklene er lagt på Edith Steins filosofiske arbeid og tilknytning til fenomenologien, samtidig som hennes liv og verk som pedagog og kristen mystiker blir belyst. Boka inneholder også et utvalg av Edith Steins skrifter. Har litteraturliste.
Da filosofen og karmelittnonnen Edith Stein (1891-1942) ble kanonisert i 1998, beseglet det en av det 20. århundrets eiendommeligste kvinneskjebner. Sjelden har en helgenkåring vakt så stor oppmerksomhet, men lenge før den omdiskuterte begivenheten hadde hennes liv og arbeid påkalt interesse over hele verden.#11;Hvem var så Edith Stein? Hun ble født i Breslau av ortodoks-jødisk familie, studerte filosofi under fenomenologen Edmund Husserl i Göttingen og ble en av hans nærmeste elever og medarbeidere. Hun skrev en rekke filosofiske verker, men hennes liv tok en ny retning etter at hun i 1922 konverterte til katolisismen. I en årrekke virket hun som lærer, inntil hun i 1934 fulgte sitt livs egentlige kall og trådte inn i karmelitterordenen, en av de strengeste kontemplative ordener i den katolske kirke, hvor hun fortsatte sine filosofiske og teologiske studier. Under Hitlers jødeforfølgelser ble hun forflyttet til et kloster i Nederland. I august 1942 ble hun deportert til Auschwitz og henrettet.#11;Edith Stein. Filosof og mystiker er den første artikkelsamling om Edith Stein som utgis på norsk. Hovedvekten er lagt på hennes filosofiske arbeid og tilknytning til fenomenologien, samtidig som hennes liv og verk som pedagog og som kristen mystiker søkes belyst. Samlingen inneholder også et utvalg av Edith Steins skrifter i norsk oversettelse.
Boken utgis med støtte fra Bergen Riksmålsforening.
Forlag Emilia
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788274190511
EAN 9788274190511
Omtalt person Edith Stein
Språk Bokmål Flerspråklig Svensk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.