Omtale fra forlaget
Norge har nå fullt ut akseptert EUs ”matsminkedirektiver” og har fått samme regler som EU-landene. Det betyr at flere tilsetningsstoffer er lovlige i flere varer. Det blir stadig viktigere å lære seg litt om tilsetningsstoffene og hva de gjør med maten vår og helsa vår. Siden denne boka kom ut første gang i 1995 under navnet E-nummerguiden, har det skjedd store endringer i norsk regelverk for tilsetningsstoffer.
Denne utgaven har en fullstendig oversikt over alle lovlige tilsetningsstoffer og i hvilke matvarer de brukes. Boka utgis i samarbeid med “Nettverk for mat og miljø”. Forfatteren Tron Soot-Ryen er journalist i NRK og arbeider spesielt med forbruker- og miljøspørsmål.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788251783491
EAN 9788251783491
Språk Bokmål
Sider 314
Utgave 4
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Nei jeg vil IKKE vite hva stoffer det er i maten min".
sa en blek kontorist som sjefen kanskje burde ha sendt
på ferie.
På 1950-tallet ville de ha ledd hoderystende av oss,
hvis vi ymtet at mange barn dårlig tålte melk og brød.
Men det var nå før Norge hadde åpnet for så sterkt
internasjonalt samarbeid..
Ellers om balansen 'mat og helse':
med bidrag fra dr. Sauls instruktive websted
Førsteutgave med 'søtt' omslagsbilde
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket