Dyreetikk

av (redaktør).

Fagbokforlaget 2000 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar opp til diskusjon noen normer, verdier og fakta som er viktige i vår behandling av dyr. Et gjennomgående tema i flere av bidragene er hvordan fisk bør behandles. Bokens første del ser på hvorfor vi må reflektere systematisk over dyreetikk, både ut fra våre moral-oppfatninger og ut fra lovverket. Bokens andre del presenterer ulike synspunkter på hvordan dyr bør behandles, eksempelvis ut fra kristen og hinduistisk moralfilosofi. I den tredje delen drøftes flere aspekter ved dyrevelferd, både med praktisk og teoretisk tilnærming. Boken egner seg for dem som er interessert i dyreetikk i sin alminnelighet, for studenter ved høgskoler og universiteter, og for næringsmiddelindustrien. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Påstander om misbruk av dyr har ført til aksjoner, politiske protester og krav om lovendringer. Pelsdyroppdrett, eggproduksjon, sportsfiske og genteknologi i avl setter søkelys på normer, verdier og fakta som er grunnleggende for vår behandling av dyr. Et sentralt tema i flere av bidragene i denne boken er hvordan fisk bør behandles, siden fiskeoppdrett er en relativt ny og viktig næring i Norge. Dyreetikk inneholder beskrivelser av en rekke konkrete aktuelle problemstillinger, belysning av norsk retts standpunkt og filosofiske bidrag om dyrevelferd. Bokens første del ser på hvorfor vi må reflektere systematisk over dyreetikk, både ut fra våre moraloppfatninger og ut fra lovverket. Deretter presenteres ulike synspunkter på hvordan dyr bør behandles, eksempelvis ut fra kristen og hinduistisk moralfilosofi. I bokens siste del drøftes flere aspekter ved dyrevelferd, både med praktisk og teoretisk tilnærming. Boken er relevant for dem som er interessert i dyreetikk i sin alminnelighet, for studenter ved høyskoler og universiteter - og for næringsmiddelindustrien som får kritikk for uetisk oppdrett og slakt. Andreas Føllesdal er professor ved filosofisk institutt, Universitetet i Oslo og ARENA/Norges forskningsråd. Han er forsker, og er rådgiver blant annet om etikk i offentlig og privat sektor, om velferdsstatens verdigrunnlag og om europeiseringen av nasjonalstaten.
Bidragsyterne er Arne Næss, Bergljot Børresen, Arne Frøslie, Andreas Føllesdal, Svein Åge Christoffersen, Kjell Madsen, Jens Saugstad, Per Ariansen, Cecilie M. Mejdell, Peter Sandøe, Pernille Fraas Johnsen, Stine B. Christiansen, Olav Gjelsvik og Bjørn Ramberg.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788276746976

EAN 9788276746976

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket