Prosjektet DUS - Den Unge Scenen har som mål å heve nivået på ungdomsteater i Norge og skape interesse og engasjement for scenekunst blant ungdom i alderen tretten til nitten år. Teaterinteressen skal stimuleres ved å utvikle kvalitetsdramatikk skrevet spesielt for ungdom av ledende dramatikere i inn- og utland. DUS er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Teatret og det Åpne Teater. Fem regionale teatre og 27 ungdomsteatergrupper har vært involvert i prosjektet.
Prosjektet DUS - Den Unge Scenen har som mål å heve nivået på ungdomsteater i Norge og skape interesse og engasjement for scenekunst blant ungdom i alderen tretten til nitten år. Teaterinteressen skal stimuleres ved å utvikle kvalitetsdramatikk skrevet spesielt for ungdom av ledende dramatikere i inn- og utland. DUS er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Teatret og Det Åpne Teater. Fem regionale teatre og 27 ungdomsteatergrupper har vært involvert i prosjektet. Heidi Haukelien er sosialantropolog og har evaluert prosjektet på oppdrag fra Norsk kulturråd. Hun har arbeidet ved Høgskolen i Telemark, Avdeling for helse- og sosialfag, og ved Telemarksforsking i Bø, og har også evaluert Kulturrådets prosjekt Norsk i går, i dag, i morgen?
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2007