Dumpingsalg av billig mat

importvern for mat - 1995-2005

av (forfatter).

Kolofon 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir rede for hva som er dumpingsalg av billig mat. Den starter med en beskrivelse av importvernet for mat etter WTO-avtalen 1995 og gjennomføringen av EØS-avtalen. Et stort tema er hva som skjer når land som eksporterer mye mat gir støtte til jordbruket. Bak i boka finnes en oversikt over ulike typer importvern og en studieplan. Målgruppa for boka er folk flest som er interessert i mat. Det kan være som forbruker, politikere og produsenter. Boka er del 2 av to i et oversiktsverk om importvern for mat. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hvorfor er maten billigere i Sverige enn i Norge? Hva er dumping av mat? Hvordan kan store eksportører av mat som USA og EU utkonkurrere matproduksjon i utviklingsland og industriland? Hvordan kan store monopoler kjøpe billig råstoff og bli blant verdens rikeste på å selge "billig mat"? Hva hindrer eksport av norsk fisk til EU? Bør hvert land ha rett til å produsere basismat for egen befolkning og bruke importvern for å få til det? Hvordan virker WTO og EØS til sammen? Dette er blant spørsmålene som belyses i boka som er del 2 av 2 i et detaljrikt oversiktsverk om importvern for mat. Forfatteren Helge Christie driver sammen med familien slektsgarden i Tolga med økologisk mjølk og kjøtt. Han har universitetsbakgrunn i biologi og sosiologi og er en av drivkreftene bak knoppskytingen med Rørossymposiet, Mat-helse-miljøalliansen, Mat fra Fjellregionen BA, Smakeriet, Økologisk fjelljordbrukskonferanse, Økomat Røros BA, Rørosmeieriet AS, Røroskjøtt AS, Rørosmat AS og Forbrukerdagen. Han har fått Tolga kommunes kulturpris. Han er prosjektleder i Regionrådet for Fjellregionen. Han har skrevet bøkene: Mat miljø utvikling (1994), Mat og globalisering (1998), Makt over maten (2002), Eksportere fisk og beskytte jordbruk(2005), Dumpingsalg av billig mat (2005). Forfatteren er mye brukt foredragsholder i Norge og Sverige om WTO, mat og økologisk fjelljordbruk.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788230001080

EAN 9788230001080

Språk Bokmål

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket