Dukketeater underveis

familien Mykle og norsk dukketeater

av (redaktør), Tone Sinding Steinsvik (redaktør), Sverre Følstad (redaktør) og Agnar Mykle (forfatter).

Blaafarveværket 2006 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er utgitt i forbindelse med utstillingen "Dukketeater underveis", Modum, Trondheim, Bergen, Oslo, Asker og Stavanger 2006-2008. Boken og utstillingen forteller om familien Mykles arbeid med dukketeater. Boken inneholder også skuespillet Ali Baba og de førti røverne. Med årstallsliste og bilder over utstilte dukker.

Omtale fra forlaget

Jane og Agnar Mykle grunnla i 1949 Norges første profesjonelle dukketeater. Forfatteren Agnar Mykle er kjent for de fleste, men færre vet at han drev profesjonelt dukketeater. Sammen med sin kone Jane satte han opp forestillinger i en årrekke, med like stor fortellerglede som i sine skjønnlitterære bøker. Det siste stykket han satte opp var "Ali Baba og de førti røverne", i 1969. På samme tid laget sønnen Arne sammen med sin daværende kone Bjørg Mykle og Ebbe Ording serien "Reparatørene" - der publikum ble kjent med Pompel og Pilt. Utover i 1970-årene ble Arne Mykle en drivkraft i arbeidet med å skape en barneteatertradisjon tuftet på de store fortellingene. Boken inneholder en stor mengde tidligere upublisert materiale, deriblant Agnar Mykles siste arbeid for offentligheten: "Ali Baba og de førti røverne" (manuskript belyst av noen samtidige brev), samt essays av Anders Heger, Alf van der Hagen, Ebbe Ording, Hans Normann Dahl, Ellen Horn, Bjørg Mykle og Egil Haraldsson Stenseth. Bokens hovedbidragsyter er Arne Bust Mykle. Utgitt i sammenheng med utstillingen Dukketeater underveis - som vises i Modum, Trondheim, Bergen, Oslo, Asker og Stavanger 2006-2008. Rikt illustrert.

Bokdetaljer

Forlag Blaafarveværket

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788290734362

EAN 9788290734362

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket