Du fikk en dag i går-

av (forfatter) og Kaare Sandegren (illustratør).

Lanser forl. 2017 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"Du fikk en dag i går..." handler om Kaare Sandegrens barndom, bosteder og skolegang på Oslos østkant , livet under okkupasjonen, avholdsbevegelsen, om tilknytningen til arbeiderbevegelsen, om hans opphold ved Nansenskolen, tjenestegjøring i militærpolitiet i Tyskland, om universitetsstudier i statsvitenskap i Norge og i USA - hvor forfatteren opplevde betydningen av forholdet mellom USA og Norge - også senere i forbindelse med forfatterens arbeid med Den norske Atlanterhavskomité (1954-58), som for en stor del dreide seg om relasjonen mellom USA og Norge, og hvor ledende norske politikere blant flertallet i Stortinget ble trukket inn, særlig fra Arbeiderpartiet.
Studiene i statsvitenskap ble avsluttet med eksamensoppgaver om kontinentalsokkelen og om FNs vedtak om den flernasjonale inngripen mot Nord-Korea. Forfatteren giftet seg i 1956 med Liv Torgersen. Samme år ble han tatt opp som aspirant i UD. Seinere arbeidet han i politisk avdeling og ved Norges faste delegasjon i NATO. Deretter virket han ved den norske ambassade i Sør-Øst-Asia, i Thailand. I 1965 ble forfatteren nestleder i NUPI, med John Sanness som leder. Viktige saker var øst-vest-forholdet, nordisk balanse, Midt-Østen og Europa. Deretter returnerte han til UD og jobbet blant annet med Svalbardsaker (sikring av utmål). I 1971 representerte KAARE SANDEGREN LO i forbindelse med Norges forhandlinger med EF i Brussel. I denne tida var han visegeneralsekretær i Europeisk LO. Seinere reiste han tilbake til Norge og ble internasjonal sekretær i LO.

Bokdetaljer

Forlag Lanser forl.

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788273282576

EAN 9788273282576

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945 1918-1939

Omtalt sted Oslo

Omtalt person Kaare Sandegren

Språk Bokmål

Sider 401

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket