Drømmenes palass

Trygve Lie og Dag Hammarskjöld - en beretning

av (forfatter).

Schibsted 2000 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tegner et portrett av Trygve Lie og Dag Hammarskjöld, som begge har vært FNs generalsekretær. Portrettene bygger på deres private korrespondanse, og på brev og beretninger fra mennesker som kjente dem. Begges personlige skjebne settes inn i den psykologiske sammenheng som preget deres livsløp. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Drømmenes palass
Trygve Lie og Dag Hammarskjöld, FNs to første generalsekretærer, kom begge fra Skandinavia.#11;Trygve Lie, arbeidergutten fra Grorud, ble etterfulgt av aristokraten Dag Hammarskjöld fra Uppsala; til sammen ledet de verdensorganisasjonen i seksten hendelsesfylte år, fra 1945 til 1961. Like forskjellige som deres liv frem til da hadde vært, like vidt forskjellige var de som personligheter da deres veier møttes i 1953 ved den enes fratreden og den andres tiltreden.
I denne boken tegner historikeren Bodil Katarina Nævdal et portrett av de to, bygget på deres private korrespondanse, som nylig er blitt funnet, og på brev og beretninger fra mennesker som engang kjente dem. Begges personlige skjebne settes inn i den psykologiske sammenheng som preget deres livsløp.#11;Begge hadde i årene før sitt FN-verv vært engasjert i internasjonal politikk, men i sitt arbeid i verdensorganisasjonen kom de for alvor i skuddlinjen for stormaktenes kryssende interesser. Sovjets tiltagende motvilje gjorde etter hvert stillingen umulig for Trygve Lie. Hammarskjöld utfordret også andre, farlige krefter. Forfatteren fremlegger oppsiktsvekkende nytt kildemateriale omkring dag Hammarskjölds brå død i en flystyrt under sitt fredsoppdrag i Kongo i 1961.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788251617994

EAN 9788251617994

Omtalt person Dag Hammarskjöld Trygve Lie

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket