Drømmen om Europa

av (forfatter) og Rune Eraker (illustratør).

Press 2009 Innbundet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken illustrerer unge mennesker i 8 forskjellige land, som på forskjellige måter prøver å komme seg til Europa. Vi møter blant annet ungdom i Marokko som prøver å reise illegalt ved å klore seg fast under vogntog, unge jenter på Cuba som gifter seg med eldre europeiske menn og afrikansk ungdom som melder seg på African Idol i håp om å slå gjennom i Europa. Har parallell tekst på norsk og engelsk.

Omtale fra forlaget

Ungdom har drømt om et bedre liv gjennom hele historien. For et århundre siden var drømmen om Amerika. I dag er det Europa som lokker. I boken Drømmen om Europa møter vi ungdom verden over og blir kjent med deres forhold til Europa. Fotografen har fått innpass i ulike ungdomsmiljøer i utviklingsland, i Øst-Europa og i Skandinavia. Ett av miljøene representerer også målet for flere av de unge - å bli sett og gjøre karriere i Europa. Hva som fører de unge over grensene varierer sterkt, men selv om motivene for å dra ut og bakgrunnen deres er forskjellige, er håpet og drømmene nokså like. Boken ønsker å fremme forståelse og respekt for mennesker med ulik kulturell bakgrunn, og tar for seg begrensninger og frihet til mobilitet, kjønn, menneskerettigheter, diskriminering, migrasjonspolitikk og internasjonal lov. Rune Eraker arbeider innenfor klassisk europeisk dokumentarfotografi, på grensen til kunstfotografi. Han har de siste 20 årene reist i konfliktområder i Asia, Afrika og Latin-Amerika, og har arbeidet som fotograf siden 1981. Eraker har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland, og har gitt ut to fotobøker. I februar 2009 åpner Rune Erakers fotoutstilling Drømmen om Europa på Nobels Fredssenter.

Bokdetaljer

Parallell tittel The dream of Europe

Forlag Press

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788275473255

EAN 9788275473255

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket