I denne filmen møter vi tre fiskekamerater som får oppfylt sin store drøm: noen døgn i Sandia. Vi får også et innblikk i elvebåtmiljøet, folkefisket før St. Hans, og vi møter kjente personligheter i Altaelva. Filmen ble tatt opp i 1986, siste sesong før den omstridte vannkraftutbyggingen.
Vakker, vill og mektig. Fra Sautso slynger Altaelva seg gjennom Nord-Europas største canyon i sitt løp mot havet. Til alle tider en livsnerve for natur, jordbruk og ferdsel i den frodige dalen. Og først og fremst: Alta-navnet klinger som fineste lyrikk i fluefiskerens øre. Med fluestang etter laks - fra en av de typiske, lange elvebåtene står aller øverst på mang en ønskeliste omkring i verden. Vi vet hvorfor: Altalaksen har en middelvekt på over 10 kg for storlaksen, og flere fisker mellom 20 og 30 kg tas hvert år! Bli med å opplev denne dronningen blant verdens lakseelver i det nordligste Norge.
Forlag Naturbilder Sherpa distribution
Utgivelsesår 2006