Dr√∏m og virkelighet om Israel

har den jødiske staten oppfylt grunnleggernes drømmer? : Israel målt opp mot uavhengighetserklæringen

av (forfatter) og Bertil Knutsen (oversetter).

MIFF forlag 2024 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Har Israel blitt slik som pionerne for gjenopprettelsen av den moderne staten så for seg? Når Daniel Gordis svarer på dette spørsmålet, blir det en fascinerende reise gjennom tid og tanker.

Drøm og virkelighet om Israel viser hvordan den jødiske nasjonalbevegelsen – sionismen – har forvandlet det jødiske folkets ansikt. Dagens israelere er noe helt annet enn de forsvarsløse jødene som ble forfulgt og undertrykket i Europa og Midtøsten. Israel har ikke bare gjort det jødiske folket sterke, men også begynt å oppfylle grunnleggernes andre drømmer. Denne boken vil forandre hvordan du tenker om Israel.

Drøm og virkelighet om Israel kom ut på engelsk våren 2023, i forbindelse med den moderne statens 75-årsjubileum. Men etter 7. oktober-massakren høsten 2023 har Daniel Gordis gjort flere oppdateringer utover våren 2024 som er med i denne norske utgaven.

«I Drøm og virkelighet om Israel har Daniel Gordis gjort det tilsynelatende umulige: å skrive enda et nyskapende verk om staten Israel. Med et dyptborende blikk på fortiden analyserer Gordis Israels suksess – og noen ganger mangelen på suksess – når det gjelder å oppnå sine grunnleggende mål. For alle som bryr seg om Israel, landets historie og dets fremtid, er denne boken helt nødvendig.»

Michael Oren, tidligere israelsk ambassad√∏r til USA, Knesset-medlem og forfatter av flere bestselgere

Daniel Gordis (f. 1959) er en prisbelønnet israelsk forfatter og akademiker. Han har vunnet National Jewish Book Award to ganger, senest da boken Israel: A Concise History of a nation reborn ble årets bok i 2016.

Gordis er utdannet ved Columbia University og Jewish Theological Seminary of America. Han tok sin Ph.D. ved University of Southern California. I 1998 gjorde han og familien aliyah til Israel.

Gordis er i dag en av de mest innflytelsesrike Israel-analytikerne i den engelskspråklige verden. Til daglig jobber han for Shalem College, en fremstående høyere institusjon for høyere utdanning i Jerusalem.

Forlag MIFF forlag

Utgivelsesår 2024

Serie MIFF (15)

1 bokelsker følger dette verket.