Boken tar utgangspunkt i generelle prinsipper innenfor drift av nettverk. Den omhandler blant annet : datakommunikasjon i lokalnettverk, spesifikasjon av tjenermaskin, lokalnettverk av operativsystem, planlegging og design, drift og sikkerhet og Intranett. Det er egne kapitler med gjennomgang av de mest brukte systemer: Novell NetWare, Windows 2000, LINUX. Boka egner seg som håndbok for IT-ansvarlige og som lærebok i drifts- og nettverksfag. Med stikkordregister.
Arne B. Mikalsen og Per Borgesen Drift av lokalnettverk . Design og sikkerhet 4. utgave Boka gir en solid og praktisk innføring i et dynamisk fagområde. Den omhandler blant annet: Datakommunikasjon i lokalnettverk Spesifikasjon av tjenermaskin Lokalnettverk operativsystem Planlegging og design Drift og sikkerhet Intranett Det er egne kapitler med gjennomgang av de mest brukte systemer: Novell NetWare . Windows 2000 . LINUX Boka egner seg som håndbok for IT-ansvarlige og som lærebok i drifts- og nettverksfag. Den brukes i dag som pensum ved flere høgskoler, universiteter og videregående skoler, samt ved Nettverksuniversitetets nettbaserte fjernkurs. Nytt i 4. utgave Denne utgaven tar for seg siste versjon av nettverksoperativsystemer fra Microsoft . Windows 2000. Den har også et mer omfattende kapittel om datakommunikasjon. I tillegg er boka generelt oppdatert med tillegg i mange av kapitlene. Forfatterne Arne B. Mikalsen og Per Borgesen er førstelektorer ved Institutt for databehandling, Høgskolen i Sør-Trøndelag. Her underviser de i drifts- og datakommunikasjonsfag. De kan treffes via bokas egne websider. Supplerende informasjon på Internett Tilleggsstoff, pekere til bakgrunnsinformasjon og figurer fra boka finner du på bokas web-sider. I tillegg er det et eget forum for faglærere som bruker boka i undervisningen (passordbeskyttet
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2001