Bokas 10 essays tar for seg sider ved Dostojevskijs forfatterskap, med vekt på tilblivelsen av hans verker og hans søken etter en egen romanform i 1850- og -60-årene. Leserne følger ham etter fangeoppholdet i Sibir i 1854 frem til verket om Brødrene Karamasov. Samtidig gir Egeberg et bilde av Dostojevskijs dikteriske utvikling, og presenterer en bred analyse av samtidens åndsliv og idebrytninger.
Forlag Vidarforlaget
Utgivelsesår 1995
Serie Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek (3)
Omtalt person Fjodor M. Dostojevskij
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.