Da en tanker eksploderer i Det indiske hav, mistenkes livsfarlig spekulasjon å ligge bak driften av skipet. Og da Nicholas Krefting begår selvmord, forstår ingen hvorfor. Den arbeidsløse skipsingeniøren Ian Mackenzie begynner undersøkelsene av svogerens selvmord, og ender opp i Oslos shippingmiljø, et nett av selskaper og tvilsomme transaksjoner. Samtidig leter en britisk major etter de ansvarlige for sønnens død i skipseksplosjonen. Sporene fører til et norsk eksilrederi i London, skatteflyktningen Julius Selmer, med ambisjoner om å bli verdens største skipsreder, og interessene bak ham.
Utgivelsesår 1995
ISBN13 9788203175381