Døden skal du lide er Hanne Gelleins andre krimroman, og er en karakterdrevet psykologisk krim inspirert av virkeligheten. Den viser oss hvilke grufulle handlinger et forkvaklet menneskesinn kan få seg til å forsvare. Religiøs fanatisme, forvrengt selvbilde og kunsten å stole på seg selv står sentralt. På Moveien sykehjem virker beboerne forskremte, redde og forvirrede. I det siste har det vært usedvanlig mange dødsfall med en uvanlig hard influensasesong, og samtidig er det lite penger til vedlikehold. Stakkars demente Alma Lien, hun kom seg ut gjennom de stengte dørene og ble funnet frosset i hjel. Rekken av dødsfall gir patologen Silje Andersen en dårlig følelse, og hun mistenker at noe kan være fryktelig galt. Men hvordan kan hun klare å bevise det? Det er jo naturlig at de gamle dør.
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788202753016
EAN 9788202753016
Serie Silje Andersen (2)
Genre Politi og detektiver Krim
Absolutt spanande sjølv for meg som kjenner Nesset-saka svært godt.. Men ankepunktet er kanskje at forfattaren legg seg litt for nært opptil saka... Språkleg er boka ikkje heilt i toppsjiktet, men dette er ei av dei ganske få bøkene der eg blir fenga til trass for språket.
Startet veldig, veldig bra og jeg klarte knapt å legge den fra meg for å dra på jobb! Men så ble den jo nærmest en blåkopi av Nesset-saken og da falt interessen dessverre. En god ide og en knallgod start, men forfatteren burde ikke latt det bli så likt med Nesset-saken synes jeg.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket41 bokelskere følger dette verket.