Silje vil at de skal dra og undersøke øya med de døde sjømennene. Hun vil finne ut hvordan de havnet der og hva det var som egentlig skjedde. Historia om at det spøker på øya, er hun sikker på at bare er tull. Dette er den tredje boka om Silje og Wenche.
Et mysterium i havgapet. Det pleier aldri å skje noe i Måsvær når Wenche er på ferie hos mormor, men denne sommeren har hun med seg Silje, og det varer ikke lenge før Silje værer et mysterium. Som vanlig. Storsteinholmen utenfor mormors hus, blir også kalt for Daumannsholmen, og Silje spør og graver om hvorfor. Og mormor forteller om forliset en uværsnatt for hundre år siden, om sju fiskere som gikk på grunn og bare fem som ble funnet, og om den ene som de fant klærne til lenge, lenge etter. Han som noen tror går igjen. Andre bøker om Wenche og Silje: «Den sorte fare», «Det gule gjenferd».
Utgivelsesår 2005
ISBN13 9788205335240
EAN 9788205335240
Serier Bokormen Silje og Wenche (3)
Genre Spenning