Djevelens skorstein

av (forfatter) og Mona Lange (oversetter).

Gyldendal 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I en liten landsby i Sør-Afrika driver Connie en hundekennel sammen med sin alkoholiserte mann Jack. Connie søker tilflukt i to historier. Den ene handler om en svart tjenestejente som blir borte i en grotte. Den andre om en gravid, eksentrisk engelsk overklassekvinne som driver en strutsefarm alene. Connie lever seg inn i disse historiene - eller er det hun selv som dikter dem? Etter hvert virker det som om historiene ligner på hennes egen historie.

Omtale fra forlaget

Connie Lambrecht bor nær de enorme Cango-grottene i Oudtshoorn i Sør-Afrika. I en av de uhyggelige stengrottene, «Djevelens skorsten», forsvant en gang en ung, farget tjenestejente sporløst. For Connie, som er alkoholisert og deprimert etter å ha fått et dødfødt barn, glir denne historien sammen med historien om den utradisjonelle engelske overklassekvinnen Miss Beatrice. Hun prøvde å drive en strutsefarm alene i det samme området i tiden rundt første verdenskrig. I Connies fantasifulle gjenfortelling blir historien om Miss Beatrice, som er farget av seksuell og rasistisk undertrykkelse, en parallell historie til hennes egen. At fortellingen er knyttet til fødselen av «forbudte», svart-hvite barn, gjør at hun forstår mer av sin egen skjebne. En roman som knytter lidenskap og raseskiller sammen til et intenst drama, som utspilles i et eksotisk landskap. Anne Landsman er en ny, frisk sørafrikansk stemme. Hun er født og oppvokst i en liten by i Sør-Afrika, og bor i dag i New York.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788205257757

EAN 9788205257757

Omtalt sted Sør-Afrika

Språk Bokmål

Sider 237

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket