Colorado, 1940-tallet. Victoria Nash er bare en tenåring, men har likevel ansvaret for husholdningen på familiegården, der de i generasjoner har dyrket fersken. Den unge dagdriveren Wilson Moon har en mystisk fortid og er blitt fortrengt fra stammeområdet sitt. Han er uønsket av lokalbefolkningen i den lille byen. Da Victoria treffer Wilson, tennes en gnist av lidenskap, men også av fare. De innleder et forhold som for enhver pris må holdes hemmelig. Da Victoria blir gravid, flykter hun alene opp i fjellene. Hun bosetter seg i en liten hytte mens hun kjemper for å overleve i villmarken. Samtidig stiger vannet i elva i dalen og truer med å utslette gården og alt hun kjenner til. Dit elven fører deg er en historie om kjærlighet og tap, men også om å finne et hjem, en familie, å få kraft og mot til å kjempe – og om å finne trøst der man minst venter det.
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788205584280
EAN 9788205584280
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945
Dette er en bok for deg som liker å lese en langsom og trist bok om relasjoner. Jeg ble bergtatt av det første kapittelet, syntes den gryende kjærligheten var så fint beskrevet. De neste var ikke så verst heller, men så begynte det virkelig å gå sakte. Det var som om forfatteren ikke helt visste hva hun skulle finne på, så hun la inn mange sirlige beskrivelser av følelser og natur. Gjentagende vil jeg si. Det kjentes som å sitte på venteværelse, begivenhetsløst mens årene til hovedpersonen rant forbi. Jeg ble utålmodig og måtte skumlese for jeg gikk sånn lei. Men altså, jeg ser noen har gitt den 6 så hva man liker er definitivt subjektivt. God lesning, om dette er din type bok. Jeg gir den 4 for språk og god start, men kommer neppe til å lese denne forfatteren igjen.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket...da jeg første gang lært meg å stole på timene i stedet for å fylle dem.