Direkte demokrati

av (forfatter).

Pax 2004 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar for seg bl.a. demokrati og velgerinnflytelse, og muligheten for i større grad enn i dag å benytte seg av folkeavstemninger. Han viser til erfaringer fra folkeavstemninger i andre land og fra lokale folkeavstemninger i Norge, og peker på direkte demokrati som en mulig løsning på problemer som fallende valgdeltakelse og sviktende interesse for tradisjonelt politisk arbeid. Har litteraturliste og stikkordsregister

Omtale fra forlaget

Hva skjer i praksis når folk flest avgjør politiske enkeltsaker? Får vi skattenekt, fremmedfiendtlighet og halverte bensinpriser? Hvem skal bestemme hvilke saker som bør komme til folkeavstemning . Stortinget og kommunestyrer eller velgerne selv? Even Lynne tar i denne boka for seg muligheten for økt bruk av direktedemokratiske løsninger. Større velgerinnflytelse tilstrebes gjennom konkrete vedtak fattet i en eller annen type folkeavstemning. Mer direkte demokrati innebærer altså overgangen fra et system som bare tilbyr valg mellom personer og partier, til et folkestyre der de stemmeberettigede også avgjør viktige politiske enkeltsaker. Even Lynne gir oss en grundig innføring i hvordan direkte demokrati kan fungere og gir en systematisk presentasjon av erfaringene med ulike typer folkeavstemninger fra stater som Tyskland, Italia, USA og Sveits. Han henter også eksempler fra lokale folkeavstemninger i Norge. Even Lynne viser hvordan mer direkte demokrati er et svar på utviklingen innen teknologi, levekår og utdannelse og ikke minst et viktig tema på bakgrunn av fallende valgdeltakelse, medlemsflukt fra politiske partier og sviktende interesse for tradisjonelt politisk arbeid.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788253025735

EAN 9788253025735

Språk Bokmål

Sider 453

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket