"Skredesagaen" er en slektskrønike som spnner over fire generasjoner og et 1900-tall der Norge gjennomgår store endringer. I første bok, "Din plass på jorda", følger vi Anna og Johan gjennom mer enn tjue år. Anna vokser opp på et fattigslig småbruk i Romsdalen hos sin barnløse tante og onkel, etter at moren dør like etter fødselen. Hun får en varm og kjærlig oppvekst, men tanten og onkelen krever stadig mer av henne. Johan er også lausunge. Han settes bort på legd, og har aldri noe hjem. Rotløs driver han rundt Sør-Norge på jakt etter arbeid og en far han ikke vet hvem er. En dag i 1932 møtes Anna og Johan ... I andre bok, "Solregn over Skrede", er vi kommet til mai 1945. Det er fred, og ny giv på småbruket ved Romsdalsfjorden. Anna og Johan har vært gift i 13 år. Årene har vært tunge, men de har hatt sine stunder av lykke. Nå er det nye tider, småbruket skal moderniseres og velstanden endelig nå dem på Skrede. Johan gyver løs på arbeidet med kraft og kløkt. Anna er den tankefulle av dem, den innadvendte og drømmende, men hun er like kløktig på sitt vis. Og sønnen Thor viser seg å ligne dem begge. Det er han som blir den sentrale personen i historien i de to siste bindene - "Smaken av jern" og "Brødre".
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788203195648
EAN 9788203195648
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHar forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.