Dimensjoneringsteknikk for ingeniører

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2023 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dimensjoneringsteknikk for ingeniører er skrevet for å dekke en del av pensum i maskindesign ved NMBU. Boken tar utgangspunkt i forskjellige tema som skal gi ingeniøren relevant dimensjoneringskunnskap. I praksis viser det seg at mange studenter også får behov for kunnskap om dimensjoneringsstandarder. Det er derfor gitt en innføring i Eurokode 3 (stålkonstruksjoner), som benyttes ved løsning av noen kjente maskintekniske dimensjoneringsoppgaver.
Boken kopler fasthetslæren til dimensjoneringsteknikken og har en rekke beregningseksempler for å illustrere teorien. Relevante tabeller er tatt med i boken slik at behovet for tilleggslitteratur reduseres. Boken forutsetter forkunnskaper i mekanikk og konstruksjons-teknikk. Det er likevel tatt med noen repetisjonstema for å lette innlæring av nytt fagstoff. Utledninger er i stor grad skilt ut i egne delkapitler for å gi leseren bedre oversikt over beregningsgangen.
Boken er lagt opp slik at den kan brukes på kurs på bachelor- og masternivå, hvor relevante tema kan velges ut. Boken kan også være nyttig som oppslagsverk for praktiserende ingeniører og arkitekter som har behov for dimensjoneringskunnskap.
Denne 2. utgaven kommer utelukkende i digital utgave (E-bok, pdf). Noen avsnitt i boken er skrevet om og andre feil og mangler er rettet opp. Det har også kommet til et nytt tema om valg av stålmaterialer og stålprodukter som skal bidra til å gi studentene grunnleggende kunnskaper om material- og profilvalg i stål.
Geir Terjesen er førsteamanuensis ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han har over tretti års erfaring med å undervise maskinfag fra Forsvaret, aluminiumsindustrien, bilbransjen, høgskoler og universiteter. Terjesen har undervist tekniker-, ingeniør- og sivilingeniørstudenter i dimensjoneringsteknikk, og han har publisert flere fagartikler.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2023

Format E-bok

ISBN13 9788245046151

EAN 9788245046151

Språk Bokmål

Sider 656

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket