Diktning og diktatur

Herta Müllers forfatterskap

av (redaktør) og Helgard Mahrdt (redaktør).

Tiden 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om Herta Müllers forfatterskap. Den inneholder ni essays som blant annet tar for seg hennes romaner, fortellinger, essayistikk og virke som samfunnsengasjert forfatter.

Omtale fra forlaget

Da Herta Müller fikk Nobelprisen i 2009, ble det for alvor tydelig hvilket merke hun har satt på den europeiske litteraturen. I Diktning og diktatur blir ulike deler av hennes forfatterskap belyst.

Gjennom hele sin oppvekst i den tysktalende Banat-regionen i Romania, fikk Herta Müller kjenne det kommunistiske regimets undertrykkelser på kroppen, og debuten hennes i 1982 var strengt sensurert. Men da den samme boken kom ut i Tyskland to år senere, i usensurert utgave, ble straks hennes navn og begavelse lagt merke til.
Selv om utgangspunktet i bøkene hennes ofte er det lille tysktalende samfunnet i Romania, handler de likevel om sentrale europeiske erfaringer. Om diktaturet. Om undertrykkelsen. Om språkets makt og avmakt. Om muligheten for motstand.
I ni essays, spesielt skrevet for denne antologien, blir hennes romaner, fortellinger, essayistikk, og ikke minst virke som samfunnsengasjert forfatter, grundig omtalt og diskutert. Nobelprisen bekreftes: Herta Müller er en av de store europeiske forfattere i vår tid.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788210052286

EAN 9788210052286

Omtalt sted Romania

Omtalt person Herta Müller

Språk Bokmål

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Stig Sæterbakkens essay "Hver setning er en begivenhet", Helgard Mahrdts "Man kan da ikke forsone seg med en katastrofe" og Sissel Lægreids "Språkøyne og ordting" brukte jeg i forbindelse med en artikkel i forrige nummer av Pedagogisk profil. Ellers er boken en fremragende antologi som dekker det meste av Hertha Müllers liv og penn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket