Digitale ferdigheter og dysfunksjoner i skolen

en pilotundersøkelse

av (forfatter), Geir Olaf Pettersen (forfatter) og Steinar Thorvaldsen (forfatter).

Eureka forl. 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er rapporten fra en pilotundersøkelse hvor det overordnede målet var å finne indikatorer på digitale dysfunksjoner - spesifikke lærevansker knyttet til teknologi. Noen elever har vansker med IKT og digitale verktøy som ikke har korrelasjon med øvrige skoleprestasjoner, og som ikke umiddelbart lar seg forklare. Resultatene fra undersøkelsen styrker hypotesen om at digital kompetanse kan være et eget kompetanseområde. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Ved innføring av fem basisferdigheter i Læreplanverket for Kunnskapsløftet (LK06), ble digital kompetanse innført som den femte basisferdigheten. Dette sidestiller bruk av digitale verktøy med lesing, skriving, muntlig aktivitet og regning. Gjennom arbeid i grunnskolen har forfatterne erfart at det er noen elever som har vansker med digitale verktøy, som ikke umiddelbart lar seg forklare. Problemstillingene i denne pilotundersøkelsen er generelt knyttet til begrepet digital kompetanse og digitale ferdigheter. Spesielt er det vektlagt å finne indikatorer på digitale dysfunksjoner. Det har ikke vært mulig å finne tidligere forskning på spesifikke lærevansker knyttet til teknologi. Resultatene fra den foreliggende undersøkelsen styrker antagelsen om at digital kompetanse kan være et eget kompetanseområde. Forfatterne har tilknytning til lærerutdanningen ved Høgskolen i Tromsø. Gunstein Egeberg har arbeidet som lærer og IKT-veileder, de siste 5 årene som rektor ved Kaldfjord barneskole. For tiden er han rådgiver i Utdanningsdirektoratet. Geir Olaf Pettersen har arbeidet som lærer og IKT-veileder i Tromsø kommune og ved Skolenes IT-Senter (SITS). Han er også knyttet til informatikk-seksjonen ved Høgskolen i Tromsø. Steinar Thorvaldsen er førsteamanuensis i informatikk ved Høgskolen i Tromsø.

Bokdetaljer

Forlag Eureka forl.

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788273891273

EAN 9788273891273

Serie Eureka læremiddelserie (5/2008)

Språk Bokmål

Sider 137

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket