Digital teknologi og organisasjonsendring

studier av offentlig og frivillig sektor

av (redaktør).

Fagbokforlaget 2008 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg målsettinger og visjoner som ligger til grunn for e-forvaltning i offentlig sektor. Den analyserer konkrete eksempler på e-forvaltnings- og e-demokratireformer i stat, kommune og det sivile samfunn, og belyser e-forvaltning og e-demokrati fra ulike synsvinkler. Boken er beregnet på alle som er opptatt av hvilke endringer som skjer når digital informasjons- og kommunikasjonsteknologi blir en stadig viktigere del av det norske styringssystemet. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

E-forvaltning og e-demokrati beskriver viktige endringer i moderne politiske systemer. Denne boken diskuterer de målsettingene og visjonene som ligger til grunn for e-forvaltning i offentlig sektor, og analyserer konkrete eksempler på e-forvaltnings- og e-demokratireformer i stat, kommune og det sivile samfunnet. Boken belyser e-forvaltning og e-demokrati fra flere synsvinkler: Innholdet i og organiseringen av den nasjonale e-forvaltningspolitikken i Norge, Danmark og Storbritannia. Betydningen av elektroniske saksbehandlingsverktøy for styring, kontroll og samordning internt i staten. Endringer i kommunale velferdsprioriteringer og lokale maktrelasjoner som følge av elektroniske rapporterings- og styringssystemer. Erfaringer med bruken av databaserte administrasjonssystemer og elektroniske deltakelsesformer i nasjonale frivillighetsorganisasjoner. Betydningen av Internett og e-post for vellykket grasrotmobilisering mot kommersialisering av kommunale tjenester. De ulike kapitlene bidrar til å øke forståelsen av hvordan samspillet mellom teknologi og organisasjoner utfolder seg, og hvordan e-forvaltning og e-demokrati skiller seg fra tradisjonelle forvaltnings- og demokratiformer. Boken retter seg mot alle som er interessert i hvilke endringer som skjer når digital informasjons- og kommunikasjonsteknologi blir en stadig viktigere del av det norske styringssystemet. Tommy Tranvik er statsviter med doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Han jobber som forsker ved Stein Rokkans senter for flerfaglige samfunnsstudier, Universitetet i Bergen, og Avdeling for forvaltningsinformatikk, Universitetet i Oslo. Tranvik har arbeidet med spørsmål knyttet til politisk bruk av Internettet, statlig styring og kommunalt selvstyre, digital teknologi og organisasjonsendring i frivillig sektor og implementering av personvernlovverket i kommunal sektor.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788245006636

EAN 9788245006636

Språk Bokmål

Sider 223

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket