Boka Digital signalbehandling beskriver prinsippene for digitalisering av analoge signaler og flere former for koding, komprimering, lagring og utsending av digitale signaler. Det blir gitt en generell beskrivelse av teknikkene, og vist til hvilke elektroniske produkter og systemer som bruker dem. Boka er laget for undervisningen i VK2 Serviceelektronikerfaget og dekker mål 1g i fellesmodul 1, kapittel 2.2, Grunnleggende prinsipper og teknikker.
Boka starter med en blokkskjematisk oversikt over et digitalt signalbehandlingssystem, deretter er de forskjellige blokkene behandlet mer i detalj. Boka tar for seg ADC/DAC og digitale signalprosessorer (DSP). Videre om datakoding, linjekoding og digital data-komprimering. Så følger et kapittel om digital modulasjon og demodulasjon. Til slutt gjennomgås magnetisk og optisk lagring. Hvert kapittel avsluttes med en rekke oppgaver. Til slutt et kapittel med forslag til arbeidsoppgaver. 120 sider.
Forlag Elektronikkbransjens forl.
Utgivelsesår 1999