Dette er historien om Reims rederi og Porsgrunds mek. Værksted, den eldste industribedriften i byen. Det er en beretning om verkseier og arbeidere, om larmende klinkehammere og lysende sveiseflammer, om nybygg som vokste på beddingen og i dokka og flaggsmykket gled ut i Porsgrunnselva. Norsk verkstedindustri har gjennomgått store forandringer i det tidsspennet på 150 år som boka favner. Det samme har industrimiljøet i Telemark. Verkstedet og verftet i Porsgrunn speiler denne utviklingen. Med lastebåten M/S "Diagara" i 1971 var en lang epoke med skipsbygging over. Senere kom søyleføtter og pongtonger til borerigger. Boka er et samarbeid mellom journalist Trond Lepperød og fotografene Roger Hardy og Einar Hødnebø . 120 sider. Rikt illustrert. Innbundet.
Forlag Maana forlag
Utgivelsesår 2006