Hvilke aktiviteter brukte du mye av tiden din på i oppveksten? Hva gjorde du som var viktig for deg, og som har vært med på å forme deg til den du er? Det har Gro Berntzen spurt 16 bergensere om, som alle vokste opp på 1950- og 60-tallet.
Optimismen og gleden som oppsto i kjølvannet av freden i mai 1945, skapte fødselsrekord i tiåret etter. Bergen ble en by i vekst, der organiserte fritidsaktiviteter etter hvert ble et viktig supplement til leken i gaten. De som deler sine minner fra denne tiden, gir oss dermed innblikk i den kulturelle bagasjen svært mange bergensere har med seg. Samtidig blir vi bedre kjent med 16 personer som hver for seg, i kraft av sin innsats, sine yrker og verv, har gjort seg bemerket i tiårene etterpå.
Gro Berntzen er født i Bergen i 1949 og har en lang yrkeskarriere bak seg som lærer og journalist.
Forlag Bodoni
Utgivelsesår 2016