Å gå helt fram til linjen, å markere den med sine fotavtrykk. Å holde linjen og å holde sammen. Og for alltid å bli værende igjen i oktober. Som på ordre. DiktsamlingenTut buly my bestårav dikt skrevet ved fronten. Det svenske utvalget utgitt av Ariel og ellerströms i desember 2023 ble publisert parallelt med den ukrainske originalutgaven og omfatter mer enn halvparten av diktene i originalen. Vår norske gjendiktning bygger på det svenske utvalget som ble redigert av Julia Musakovska. Design: Marte Meling Enoksen Artur Dron ble født i 2000 i Voskresyntsii det vestlige Ukraina. Han studertejournalistikk i Lviv, hvor han for tiden også er bosatt. I 2020 debuterte hanmed diktsamlingen Hurtozjytok № 6(«Studenthjem nr. 6»). Han vervet seg som frivillig i februar 2022 og tjenteførst i Donetsk-regionen, nå i Kharkiv-og Zaporizjzja-regionene.
Forlag Audiatur
Utgivelsesår 2024