Omtale fra forlaget
Det var sånn det var
formidler kunnskap om oppvekst under krigen og de første etterkrigsårene. År som fremdeles var preget av mangel på hus, klær og mat.
Med Tyskerleiren midt i bebyggelsen på Grønnestølen, påvirket det barndommen. Nærheten til Løvstakken, Langeskogen, Kristianborgvannet og Nordåsvannet ga frihet og ubegrensete lekemuligheter.
Under krigen ble skolebygningene på Minde, Storetveit og Fridalen annektert. Elevene fra Minde og senere Storetveit gikk på Fridalen, Roklubben, Langegården, i det gamle menighetshuset, i private hjem og på Døschers privatskole.
Kommunikasjonen med byen og andre deler av Fana foregikk hovedsakelig med tog. Livet langs jernbanestrekningen Bergen - Nesttun ble en vesentlig del av tilværelsen.
Tiden ble preget av forbud og påbud og av fedre som kom hjem og som ikke kom hjem fra utenriksfart eller fangenskap.
Vi ble alle påvirket av dette.
Gro Breidvik (f. 1938) er cand.polit. med hovedfag i pedagogikk. I fagkretsen har hun lærerskole, sosialpedagogikk, sosiologi og pedagogikk.
Gro Breidvik er oppvokst på Kristianborg, som ligger i den bynære delen av Fana.
Forlag Bodoni
Utgivelsesår 2015
Format Innbundet
ISBN13 9788271287580
EAN 9788271287580
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945
Omtalt sted Bergen
Språk Bokmål
Sider 155
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket